String 1949-2024

75-årsjubileum, String limited edition!

I höstas markerade vi en särskild milstolpe i svensk designhistoria – det är nu 75 år sedan Nisse och Kajsa Strinning först introducerade världen för Stringhyllan. Den hyllades för sin enkelhet och funktionalitet och vann första pris i Bonniers prestigefyllda bokhylletävling. Designen överträffade 194 bidrag från hela världen – från Europa till USA och Australien.

Till hyllans sjuttiofemårsjubileum har vi återskapat den ursprungliga modellen som blev en klassiker. String 1949–2024 finns i en begränsad upplaga om 1949 hyllor, var och en trogen den första designen med sina karakteristiska blå gavlar och hyllplan i vitoljad furu.

Vi bjuder in dig att utforska historien, designen och arvet som Stringhyllan representerar. Fler inspirationsbilder och detaljerad produktinformation finns tillgängliga genom att klicka på länkarna nedan.

För fullständig produktbeskrivning och historik, ladda ner vår PDF med detaljer om jubileumshyllan här. Vi hoppas att du blir lika inspirerad av denna tidlösa design som vi är.

String 75 årsjubileum

Klicka på bilderna för en större version.

Specialerbjudande från Fredricia via BM Designcenter!

Unikt erbjudande från Fredricia:

The Canvas Chair

I hjärtat av Svängsta, Blekinges största designcenter, finner du ett sällsynt tillfälle att förena form och funktion med tidlös design från några av Europas mest framstående designvarumärken. Vi är stolta över att presentera en exklusiv kampanj för The Canvas Chair – designad av den legendariske Børge Mogensen 1970.

En hyllning till hållbarhet och design: The Canvas Chair symboliserar en perfekt balans mellan material, form och funktion. Denna stol är inte bara en möbel, utan ett stycke historia, designat av Fredericias grundande designer, Børge Mogensen, vars verk har inspirerat generationer och fortsätter att göra det.

Kampanjerbjudande: Ta del av vårt specialerbjudande och gör din interiör tidlös med The Canvas Chair tillgänglig i ljus eller rökt ek, kompletterad med antingen naturlig eller svart canvas. Under kampanjperioden erbjuder vi dessa ikoniska stolar till följande kampanjpriser:

  • Oak, light oil – SEK 18.995 (ord. pris SEK 21.995)
  • Smoked oak, oil – SEK 21.495 (ord. pris SEK 24.995)

Alla priser inkluderar moms. Kampanjperioden sträcker sig från 1 mars till 30 juni 2024